Šivalno vezilni stroj Pfaff Creative 1.5 - za vse ustvarjalne!

Kaj nam je všeč na Pfaff Creative 1.5:

  • izjemno tiho šivanje. Oblika in izdelava stroja resnično ublaži zvok in vibracije, tako stroj deluje izjemno tiho in brez nepotrebnih vibracij. Nastavite stroj na najvišjo hitrost in gremo.

  • za vse tiste, katere potrebujete izredno veliko vezilno površino.  Pfaff Creative 1.5, bo tako navdušil vse, katere ste bile prej omeje z majhno vezilno površino, saj v kompletu dobite 240 x 150 mm velik vezilni obroč.

  • navdušilo nas je, da si lahko brezplačno naložite program Pfaff Embroidery, na katerem že imate dodatne motive in lahko prilagajate velikost, pištete imena, menjujete fonte,...Ustvarjanje, kar na PC ali Mac računalniku. Enostavno se povežite ali naložite vaš motiv na USB in že vezete na Pfaff Creative 1.5 šivalno-vezilnem stroju.
  • elektronska napetost vam olajša nastavljanje pravilne napetosti sukanca. Pfaff Creative 1.5 bo avtomatsko izbral pravilno napetost za izbran šiv ali motiv za vezenje. Seveda jo lahko po potrebi tudi sami nastavite na vaše potrebe.


  • avtomatski sistem za odrez niti bo navdušil. Tako bo pri vezenju avtomatsko odrezal nit, ko bo potrebno menjati sukanec in vam s tem prihranil čas.
  • posebnost je Pfaffov sistem IDT, kateri je poznan po vsem svetu. Sistem omogoča vlečenje več plasti tkanin skozi šivalni stroj. Izredno prav pride ta sistem pri patchworku, kjer ni potrebno nobenih dodatnih nogic.

  • izbirate lahko med 150 različnimi programi in 2 pisavama, katere so že vgrajene v šivalnem stroju in dostopne preko gumiranih gumbov.
  • Hitrost vezenja - nobena drug šivalno vezilni stroj v tem cenovnem razredu ni hitrejši od Pfaff Creative 1.5

  • cena je izredno privlačna in je trenutno pod 1.000 Eur + brezplačen vezilni program za PC. Kupite ga lahko tukaj: www.sivalni-stroji.si s kar 36 mesecev garancije in zagotovljenim servisom v Ljubljani, Mariboru in Zagrebu.

Veliki test šivalnega stroja Veritas Carmen

Od podjetja BO-MA, Bojana Novak s.p., ki so zastopnik za šivalne stroje Veritas smo dobili šivalni stroj Veritas Carmen na preizkus.

Najprej smo bili navdušeni nad izgledom šivalnega stroja. Všeč nam je rdeča barva v kombinaciji s sodobnim dizajnom "Carmen".

 Stroj ima odstranljivo mizo, ki zagotavlja tudi prostor za shranjevanje obsežnih dodatkov za šivanje.

 V paketu s strojem dobite tudi komplet tačk, paralico, izvijače, strojne igle,...

"Carmen" ima na razpolago kar 100 različnih šivov, pa tudi 172 črk in številk skupaj 272 različnih programov, ki jih bodo veseli predvsem ustvarjalci. Šivi se lahko tudi zrcalijo, prav tako lahko vse nastavitve šivov shranite in tako enostavno odpokličete, ko jih boste potrebovali. Ima avtomatski odrez niti in vdevalec niti.

Na spodnji sliki smo uporabili dekorativni šiv, katerega smo izbrali kar preko na dotik občutljivega velikega LCD zaslona. Naravnost fantastično!

Prav tako se da s "Carmen" pisati številke in črke.. Tukaj naj ima tkanina in preja najvišji možni kontrast, tako da je pisava lahko berljiva. Višine črk ni mogoče nastaviti, zato bo potrebno že imeti šivalno-vezilni stroj v kolikor ga boste sploh potrebovali.

Priročnik za uporabo stroja je popolnoma integriran v računalnik

Po zagonu stroja lahko izbirate med štirimi možnostmi:

navodila:
Gradnja in uporaba stroja in dodatkov za šivanje

enostaven način - simple mode:
Pojasnitev za različne šivalne naloge, kot je npr.: šivanje zadrge, uporaba dekorativnih šivov, šivanje črk itd.

ideje:
korak po korak navodila za ustvarjalne projekte šivanja, vključno s podrobnostmi o materialu in ilustriranimi navodili za šivanje

profesionalni način - profi mode:
Dostop do vseh funkcij naprave

Na naslednjih slikah si lahko ogledate nekaj odlomkov navodil za šivanje zadrge.

Navodila na šivalnem stroju vam  dajejo tudi koristne informacije o izbiri prave šivalne igle ali šivanju debelih tkanin.

Pri Veritasu so pomislili prav na vse: skoraj vsa navodila so ilustrirana tudi z ilustracijami ali fotografijami.

Pri integriranih šivalnih navodilih smo si izbrali ovitek za telefon, katerega smo po navodilih tudi zašili.

  

In tako smo sledili navodilom in dobili naš etui. Enostavno in primerno tudi za začetnice, ki še niso imele šivalnega stroja.

Lahko zašijete tudi druge projekte, ki so shranjeni, kot naprimer ta mala denarnica

Zaključek: šivalni stroj bo navdušil vse kreativne in tiste, ki radi s šivalnim strojem ustvarjate unikatne izdelke. Šivalni stroj ni primeren za masovno proizvodnjo, saj to ni niti bil cilj proizvajalca. Je pa ustvaril šivalni stroj, ki je enostaven za rokovanje, zelo napreden in vrhunske izdelave. 

Priporočamo nakup!

Kje kupiti: šivalni stroj Veritas Carmen


Primerjava računalniško vodenih šivalnih strojev

Janome QXL605


Glavne lastnosti:

- avtomatsko vdevanje niti
- 60 vzorcev (overlock, ravni šiv, cik cak, vzorčni šivi, gumbnice, itd)
- 6 različnih avtomatskih gumbnic
- nastavitev dolžine in širine šiva
- pozicija igle (dol / gor)
- avtomatsko zatrjevanje
- avtomatsko vdevalo niti
- START/ STOP gumb
- LCD ekran
- enostavna menjava tačk

Cena: v akciji 439,00 eur


Elna 540 eXperience


Glavne lastnosti:

- tipka za ustavitev igle gor/dol 
- tipka za zadelavo šiva
- elektronska nastavitev hitrosti
- vgrajen vdevalec sukanca
- nastavljiva dolžina (0-5mm) in širina (0-7mm) vboda
- enostavno nastavljanje tačk 
- odrez niti
- kar 50 vbodov 
- 3 vrste avtomatske enostopenjske gumbnice
- trd PVC pokrov

Cena: v akcija 359.20 eur


Veritas Alina

Glavne lastnosti:

- avtomatsko vdevanje niti
- 90 vzorcev (overlock, ravni šiv, cik cak, vzorčni šivi, gumbnice, itd)
- 7 različnih avtomatskih gumbnic
- nastavitev dolžine in širine šiva
- pozicija igle (dol / gor)
- avtomatsko zatrjevanje
- avtomatsko vdevalo niti
- START/ STOP gumb
- LCD ekran
- LED lučka

Cena: 399,00 eur


Juki HZL-LB5100

Glavne lastnosti:

- avtomatsko vdevanje niti
- 100vzorcev (overlock, ravni šiv, cik cak, vzorčni šivi, gumbnice, itd)
- 3 različnih avtomatskih gumbnic
- nastavitev dolžine in širine šiva
- pozicija igle (dol / gor)
- avtomatsko zatrjevanje
- avtomatsko vdevalo niti
- START/ STOP gumb
- LCD ekran
- povečana moč vboda igelnega droga

Cena: 427,00 eur

Zaključek: Veritas Alina in Juki HZL-5100 imata več različnih vbodov od Janome QXL605 in Elna 540. Vsi modeli razen Elne imajo že LCD zaslon za prikaz funkcij, prav tako imajo vsi primerjalni modeli 5 let garancije. Za najmanj denarja dobite največ šivalnega stroja pri Veritasu, najmanj pa pri Elni. Janome je v sredini in juki tik z njim. Seveda je na koncu izbira vaša. Pa veselo šivanje!

Juki HZL-353Z 

Ko smo prvič videli šivalni stroj Juki HZL-353Z smo takoj pomislili na šivilje začetnice, saj se nam je zdel ta stroj idealen za vstop v svet šivanja. Topla rožnata barva enostaven vodič za izbiro ustreznega šiva, veliko okno, ki prikazuje izbran šiv - funkcije niso  le prijazne za začetnice temveč tudi izkušenim šiviljam, ki jih bo enostavnost naravnost navdušila.

Juki HZL-353Z ima horizontalni čolniček, kar bo najbolj pri srcu šiviljam začetnicam. Prav tako ima avtomatski vdevalec niti, kakor tudi sistem za odrez niti na samem šivalnem stroju. Šivilje začetnice pa bo precej navdušila avtomatska gumbnica in 21 programov med katerimi se najde tudi overlock šiv in elastični šivi, kar bo navdušilo malo bolj zahtevne šivilje.

Delo z Juki HZL-353Z

Za napeljevanje sukanca preprosto sledite slikam na zgornji strani šivalnega stroja, tako bo napeljevanje tudi za začetnice preprosto in se bodo hitro naučile. Ko je stroj napeljan je izbira ustreznega šiva le še mačji kašelj. Ko smo šivali z njim smo ugotovili, da je stabilen, trden in zelo tih brez opaznih vibracij. Šivi so lepi, trdni in varni. S 21 različnimi programi bo zadovoljil vse potrebe za izdelavo oblačil, ki jih boste potrebovali.

Tehnični podatki:

- 21 programov

- avtomatska gumbnica

- vdevalec niti

- LED lučka,....

- priložen trdi pokrov

Zaključek:

Če rečemo, da je 1 najslabša ocena in 5 najboljša lahko Juki HZL-353Z brez slabe vesti damo zelo visoko oceno 4.8.

Če še vas nismo prepričali prosite za demonstracijo in ga primerjate z več drugimi stroji v svojem razredu in boste brez dvoma prišli do enakega zaključka, da je res v svojem razredu med boljšimi šivalnimi stroji trenutno na tržišču.

Kje ga lahko kupite:

Šivalni stroji - na enem mestu
Carina Classic test - kaj ponuja model, ki se proizvaja kar 17 let!


Lastnosti

Šivalni stroj ima kar 26 različnih šivalnih programov, kar je v tem segmentu veliko. Seveda, to so uravnotežena kombinacija uporabnosti in dekorativnih šivov različnih overlock šivov , s katerimi lahko šivamo tudi elastične tkanine. Prav tako se da nastaviti dolžina šiva, vsekakor je veliki plus avtomatski vdevalec niti. 

Izdelava

Z velikim vrtljivim gumbov enostavno izberemo željen program, prav tako so tudi druga stikala pregledna in šivalni stroj je enostaven za uporabo. Zunanjost je videti kvalitetno izdelana, prav tako proizvajalec oglašuje visoko kakovost šivalnega stroja in ponuja 5 let garancije.

Razmerje med ceno in zmogljivostjo

Priporočena MPC je 199,00 eur - Carina Classic daje dober vtis tako na prvi in drugi pogled. Čeprav je v tem segmentu šivalnih strojev kar veliko je Carina Classic zelo dobra izbira. Prav tako se vidi da priznan proizvajalec, da veliko na kvaliteto izdelave, kar se tudi pokaže z dolgo garancijsko dobo.

Zaključek:

Zaradi visoke kakovosti in enostavnega delovanja se je Carina Classic lahko tako dolgo obdržala na tržišču in se še proizvaja naprej. Verjamemo, da bo ta šivalni stroj dočakal 20 let proizvodnje in prodaje.

Tehnični podatki


ZnamkaCarina
ModelClassic
Cenaca. 199 Euro
Gumbnica4-stopenjska avtomatska
Šivalni programi26
Garancija5 let
Teža6,7 kg
Dim.:42,5 x 21,5 x 34 cm
Tehn.: 85 Watt, 230 V-50HZ


Kje Kupiti:

Veritas Carmen

Ocena: *******

Preizkusili smo Pfaff 140s


pametni Pfaff 140S - šivalni stroj, za vse tiste, ki so radi malo "kul". 

S svojimi 21 različnimi šivalnimi programi bo pravi za vse vrste opravil. Zašiti haremke za naše najmlajše, skrajšati hlače,...

Začetnike bo navdušila enostavnost uporabe, izkušeni pa bodo lahko izkoristili vse možnosti, ki jih Pfaff 140s ponuja. Tako se lahko zabava prične.
Veliko funkcij, kot so nastavljiva širina šiva (do 6,0 mm), nastavljiva dolžina šiva (do 4,0 mm) in prilagodljiv pritisk tačke, tako postane 140s zelo vsestranski. Prav tako bo v pomoč avtomatski vdevalec niti.
Horizontalno nameščen čolniček se da enostavno napeljati. Prav tako vam Pfaff 140s nudi možnost šivanja z dvojno iglo. Izdelajte si gumbnice v samo 4- korakih. 

enostavnost uporabe, širok izbor programov, primeren za začetnike

Kje kupiti:

Šivalni stroji - velika izbira šivalnih strojevTestirali smo šivalni stroj Veritas 3400

Veritas 3400 šivalni stroj:

visoka kakovost izdelave, zelo primeren za različno šivanje doma. Stroj je enostaven za uporabo in zelo primeren za začetnike.

Šivalni stroj ponuja kar 24 različnih vbodov -programov: okrasni šivi, overlock šivi, 4 - stopenjska avtomatska gumbnica

Overlock šivi vam bodo olajšali zaključke robov. Programi se preprosto izbirajo s samo eno tipko, tako enostavno izberete željen program. Šivalnemu stroju lahko nastavite dolžino vboda. Če odstranite predalnik dobite rokavnik, kar je zelo priročno pri krajšanju hlač,...Šivalni stroj ima avtomatsko napetost sukanca.  Z močnim pogonom lahko šivate tudi debele in težke materiale. DVD je vključen. Enostavnost uporabe šivalnega stroja je primerna tudi za začetnike. 

Prednosti:

+ odlična izdelava

+ 4 stopenjska avtomatska gumbnica

+ enostavna uporaba (primerno tudi za začetnike)

+ izredno močan motor

+ stabilno ohišje

Slabosti:

- nima avtomatskega vdevalca niti

Kje kupiti:

Preizkusili smo šivalni stroj Veritas Greta:

Oglejte si video:

0

 .